luni, 15 noiembrie 2010

proiectul Bucureşti, capitala mea

Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret derulează proiectul „BUCUREŞTI, CAPITALA MEA!” în perioada 12 noiembrie - 19 decembrie 2010, în Bucureşti. 

Proiectul se încadrează în obiectivele şi principiile directoare ale anului european, respectiv: “(b) responsabilitate comună şi participare – creşterea implicării la politicile şi acţiunile de incluziune socială, punându-se accentul atât pe responsabilitatea colectivă, cât şi pe cea individuală în lupta contra sărăciei şi excluziunii sociale”
Unul din obiectivele majore ale României în domeniul prevenirii şi combaterii excluziunii sociale se referă la reducerea sărăciei în rândul copiilor şi tinerilor (în 2007 rata sărăciei era de 24,7%, respectiv 20,5%), ca grupuri vulnerabile la sărăcie şi excludere socială.
Pentru a putea eficientiza efectul acţiunilor realizate, este necesar să se investească foarte mult în valorificarea potenţialului intelectual şi social al copiilor şi tinerilor. Astfel, se vor crea premisele ca aceşti tineri să devină adulţi cu competenţe profesionale sporite cu ajutorul cărora să depăşească situaţia de sărăcie cu care se confruntă familiile lor. Sărăcia afectează tinerii într-o multitudine de feluri şi se corelează cu excluziunea socială. Astfel, pe lângă problemele ce sunt ca un “dat” al sărăciei, precum condiţii improprii de trai sau de locuire, tinerii afectaţi de sărăcie se confruntă şi cu alte probleme, precum accesul redus la educaţie şi activităţi recreative.
Proiectul are un caracter pilot, urmând ca, în funcție de rezultatele obținute, începând cu anul viitor, să fie extins la nivelul întregii ţări.
Organizator:
Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret cu sprijinul Direcţiilor Judeţene pentru Sport şi Tineret
 Scop: Stimularea participării tinerilor din mediul rural, din regiunile cu rate de sărăcie ridicată, vulnerabili la sărăcie şi excludere socială, la activităţi educative, cultural - artistice bazate pe acces la oportunităţi educaţionale, culturale şi recreative oferite de capitala Bucureşti.
Obiective:
 Atragerea în activităţi educative bazate pe acces la oportunităţi educaţionale, culturale şi recreative oferite de capitala Bucureşti a 1080 de elevi, cu vârsta peste 14 ani, în perioada 12 noiembrie - 19 decembrie 2010.
Participanţi/beneficiari:
Grupul ţintă este constituit din tineri (elevi), cu vârsta peste 14 ani, din regiuni cu rată ridicată de sărăcie proveniţi din mediul rural, tineri consideraţi vulnerabili la sărăcie şi excludere socială.
Numărul estimat de beneficiari direcţi este de 1080 de tineri selectaţi la nivelul DJST din regiunile cu rată ridicată de sărăcie.
Numărul estimat de beneficiari indirecţi ai acţiunii este de 5400 de tineri, prieteni, colegi, rude.
Numărul estimat de participanţi este de 1180 persoane, dintre care 1080 beneficiari direcţi, 96 însoţitori şi 4 organizatori.

4 comentarii:

  1. adica? mai exact.. care sunt actiunile concret?

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt vizitate Muzeul Municipiului Bucureşti, Palatul Parlamentului, Patriarhia Română, Muzeul Naţional de Istorie a României, Centrul Vechi, Muzeul Naţional al Satului

    RăspundețiȘtergere
  3. http://scoalagalanesti.blogspot.com/2010/11/bucuresti-capitala-mea-excursie.html

    RăspundețiȘtergere
  4. Fotgrafii noi (Bacau, 17-19 dec): http://cid-700f54b3ad18c47e.photos.live.com/browse.aspx/Bucuresti%20capitala%20mea

    RăspundețiȘtergere